04.02.2023

BONITETA ODLIČNOSTI AAA 2022

Analitična hiša Dun & Bradstreet v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. 

Podjetje CURK ARHITEKTURA d.o.o. se po analizah za leto 2022 že drugo leto uvršča v najvišji razred AAA. 

Zaupanje in verodostojnost sta danes redki lastnosti. Glede na preplet različnih dejavnikov, ki vplivajo na okolje, je danes težko najti zaupanja vreden poslovni subjekt. Imetniki certifikata bonitetne odličnosti so eni redkih poslovnih subjektov, ki se lahko pohvalijo z oceno in to povedo vsem svojim poslovnim partnerjem, s katerimi že ali pa v prihodnje šele nameravajo sodelovati.

 

10.02.2022

DESIGN KONSUM

V Cankarjevem domu je od 10.2. do 24.3.2022 na ogled bienalna razstava Društva oblikovalcev Slovenije z naslovom DESIGN KONSUM. Predstavljamo se s projektoma Ekohiša BIC Ljubljana (avtorice: Jožica Curk, Darja Dolenec, Ajda Racman) in Vijavajaum (avtorici Jožica Curk, Mateja Panter). 

Napovednik Cankarjevega doma

10.02.2022

BONITETA ODLIČNOSTI AAA 2021

Analitična hiša Dun & Bradstreet v okviru mednarodnega projekta izvaja finančne analize podjetij in ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v 19-ih evropskih državah, med njimi tudi v Sloveniji. 

Podjetje CURK ARHITEKTURA d.o.o. se po analizah za leto 2021 uvršča v najvišji razred AAA. V Sloveniji je med vsemi 217.359 registriranimi podjetji bonitetno odličnost razreda AAA doseglo zgolj 1% podjetij.

 

19.10.2021

"67 designshop"

Odprli smo svojo spletno trgovino, v kateri predstavljamo in prodajamo izdelke slovenskih oblikovalcev, ki jih priporočamo za opremo prostorov. 

Trgovino bomo sproti dopolnjevali, najprej pa predstavljamo izdelke, ki so nastali v sodelovanju z našim birojem.

Povezava na trgovino

01.01.2021

EU MIES AWARD 2022 NOMINEE

Počaščeni smo ob nominaciji za evropsko arhitekturno nagrado EU MIES AWARD 2022 / 2022 European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 

Več

11.11.2020

NAJ-LESENA GRADNJA 2020

Spirit Slovenija je letos tretjič podelil nacionalne nagrade za naj-leseno gradbnjo 2020. 
V kategoriji javnih stavb smo prejeli nagrado NAJ-LESENA GRADNJA za Ekohišo BIC Ljubljana. Priznanje je prejel tudi izvajalec VG5. 

29.10.2020

VIJAVAJAUM

Jožica Curk in Mateja Panter sta oblikovali prikupno in izobraževalno igro VIJAVAJAUM, ki predstavlja multi-generacijske vaje, primerne za starejše, za otroke in vse vmes. Med igranjem s 36 ploščicami spoznavamo 12 znanih in pomembnih Slovencev iz zgodovine. Skozi zabavni in poučni trening se vrnemo v šolska leta, obudimo spomin s kakšnim novim podatkom in izvemo, kateri kreativni ljudje so prispevali k prepoznavnosti in veljavi Slovenije v svetovnem merilu.

Komplet igre vsebuje ploščice 12 likov z enakim številom pripadajočih atributov in življenjepisov (12x3=36). Potek igre je enak, kot pri ostalih igrah »spomin«. Namesto parov lahko igralci zbirajo tudi trojke (to je zahtevnejši nivo). Vsak par / trojko sestavlja lik znane osebe iz slovenske zgodovine in njegov atribut, tretja ploščica za zahtevnejšo igro pa tekst s kratkim življenjepisom. 

 

 

21.10.2020

OHS AWARD ZA DOPRINOS K SLOVENSKI ARHITEKTURI

Prejeli smo nagrado OHS AWARD za Knjižnico Gimnazije Jožeta Plečnika v Ljubljani. 
Podeljena je bila arhitekturnemu biroju Curk arhitektura d.o.o., investitorju Gimnaziji Jožeta Plečnika in izvajalcu GOI del podjetju Arba plus. 

Več:

OHS awards

Prostor, ki je dijakom še bolj priljubil branje

17.10.2020

KNJIŽNICA GIMNAZIJE JOŽETA PLEČNIKA V LJUBLJANI - SOBOTNO BRANJE V DELU

V rubriki Ambienti v sobotnem delu je predstavljena naša knjižnica Gimnazije Jožeta Plečnika. Več: Prostor, ki je dijakom še bolj priljubil branje